+36 30 753 8599

megjelenítése / elrejtése menü

Dalap CO2 SENSOR szén-dioxid érzékelő

56512

4250622648371

nincs raktáron – rendelésre

144 245 HUF

113 579 HUF Áfa nélkül

Adatlap

Áramerősség 2 A
Súly 0,12 kg
Feszültség 24 V
Frekvencia 50/60 Hz
Tanúsítvány jelek CE
Teljesítmény 1,6 W
Gyártó Dalap
Méretek 100 x 80 x 30 mm
Telepítés Falra
Üzemi hőmérséklet 0-tól +50-ig

Dalap CO2 SENSOR érzékelő a levegőben lévő szén-dioxid koncentrációjának ellenőrzésére szolgál. Lehetővé teszi a szellőztetés automatikus bekapcsolását, ha a levegőben lévő szén-dioxid eléri az előre meghatározott szintet. Az integrált kalibrációs rendszer biztosítja az érzékelő megbízható működését annak teljes élettartama alatt. Mivel a levegőcsere kizárólag szükség esetén indul be, az érzékelő használata jelentős energiamegtakarítást is eredményez. A levegőben lévő CO2 koncentrációt nem diszperzív infravörös érzékelővel méri.

A CO2 koncentráció szintjének egyszerű meghatározása

A levegőben lévő szén-dioxid koncentráció könnyen nyomon követhető a 6-színű (két zöld, két sárga és két piros) LED kontrol jelzőfény segítségével. A jelző-fények a CO2-koncentráció szintjének függvényének fokozatosan kezdenek világítani – a zöld színtől (legkisebb részecskeszám) egészen a pirosig (legnagyobb részecskeszám).

Ebből adódik maga a vezérlés is - egy nyomógomb segítségével három üzemmód között lehet váltani: bekapcsolás, kikapcsolás és a levegő CO2-koncentrációjának megfelelő működés.

Bármilyen szellőzőrendszerrel kompatibilis

Az érzékelő tápellátása alacsony feszültségű, 24 V-os AC/DC hálózatról történik, valamint 2 külön kimenettel rendelkezik: egy kapcsolórelé a száraz érintkezéshez és egy analóg kimenet. A relé a belső térben lévő CO2-koncentrációnak függvényében a ventilátor be- és kikapcsolására szolgál. A ventilátor fordulatszámának folyamatos szabályozását viszont egy analóg kimenet biztosítja - ehhez EC motoros ventilátor vagy 0 - 10 V kimenetű fordulatszám szabályozó (pl. VFED frekvenciaváltó) szükséges. Folyamatos szabályozás mellett a ventilátor fordulatszáma a levegőben lévő szén-dioxid koncentrációjának változásával arányosan változik. Mindkét különálló kimenet bármilyen szellőzőrendszerrel teljes kompatibilitást biztosít.

Egyszerű telepítés fali felületre

A Dalap CO2 SENSOR érzékelő telepítését fali felületre tervezték. Csak ki kell választani a levegőben lévő CO2 szint mérésének helyszínét, majd elhelyezni ott az érzékelő dobozkát. Ezt kétféle módon tehetjük meg: fixen rögzítve két csavar segítségével, vagy csak felakasztva egy csavar segítségével. Az érzékelőt nem szabad gőz- vagy pára-forrás közelében elhelyezni, valamint közvetlen napfénynek kitenni. Ezt követően csatlakoztathatjuk a vezetékeket a sorkapcsolóhoz (a vezetékeknek át kell haladniuk a doboz hátulján lévő nyíláson), hogy megbizonyosodjunk a készülék megfelelő és biztonságos csatlakozásról.

Letöltés

Kellékek

9 hasonló termék: