+363 075 38 599

megjelenítése / elrejtése menü

12V-os ventilátor előlappal, időzítővel és páraérzékelővel párás környezetbe, Ø 125 mm

41068

4250622627734

3 db

18 400 HUF

14 488 HUF Áfa nélkül

Adatlap

Statikus nyomás 47 Pa
Áramerősség 1,7 A
Szín Fehér
Feszültség 12 V
Frekvencia 50 Hz
Tanúsítvány jelek CE
Védettség IP34
Gyártó Dalap
Méretek Lásd a képen
Max hőmérséklet +40 °C
Átmérő 125 mm
Légszállítás 149 m³ / óra
Fordulat 2300 ford/perc
Tömeg 0,72 kg
Zajszint 33 dB/3m
Időzítővel Igen
Páraérzékelővel Igen

Termékleírás 

A 12 V-os előlappal, időzítővel és páraérzékelővel bíró Dalap 125 BFZW 12 fürdőszobai ventilátor olyan helyiségekből segít elvezetni a nedvességet, ahol fennáll annak a veszélye, hogy az elektromos áram vízzel érintkezhet. Közvetlenül a fürdőkád, a mosdó vagy a zuhanyfülke fölé, az úgynevezett 1-es zónában helyezhető el. A ventilátor időzítővel és páraérzékelővel rendelkezik, amely Ön helyett irányítja a szellőztetést. 

A ventilátor működéséhez transzformátor (nem tartozéka a csomagnak) megléte is szükségeltetik, amely biztosítja a 230V-os feszültség átalakítását a szükséges 12V-ra. 

A 12 V-os, időzítővel és páraérzékelővel rendelkező Dalap 125 BFZW 12 fürdőszobai ventilátor előnyei: 

  • a páraérzékelőt a levegő 60-90% közötti páratartalom érzékelésére lehet beállítani
  • biztonságos üzemelés magas páratartalmú területeken is, ahol a telepítést követően fennál az áramütés veszélye 
  • időzítővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a készülék működésének 2-30 perc közötti beállítását 
  • csendes működés és hosszú élettartam 
  • letisztult formatervezés előlappal, illik minden stílusú fürdőszobába vagy toalettre 
  • kompatibilis az általunk forgalmazott csővezetékekkel és karimával rendelkező szellőzőrácsokkal

Letisztult dizájn 

A felirat- és logómentes fehér színű előlap tökéletesen megőrzi a ventilátor vázának formavilágát. Ennek köszönhetően elhelyezheti minden olyan helységben (fürdőszobában, toaletten, konyhában), ahol fontos a természetes, zavaró elemek nélküli stílus megőrzése. 

Oldalfalba és mennyezetre egyaránt telepíthető 

Ez a 12 V-os időzítővel rendelkező fürdőszobai ventilátor közvetlenül a fürdőkád, a mosdó vagy a zuhanykabin fölé helyezhető. Oldalfalba és mennyezetre egyaránt telepíthető.  

Időzítő vezérlése  

A ventilátor időzítője lehetővé teszi a késletetett kikapcsolás idejének 2-30 perc közötti beállítását. Az időzítő beállításához egy kis csavarhúzóra van szükség, melynek segítségével a ventilátor vezérlőegységén elhelyezett forgókapcsoló elfordításával állítható be a megfelelő időkorlát. A beállítást körültekintően végezzük, a durva manipuláció során fennál a vezérlőgomb sérülésének veszélye.

Higrosztát (páraérzékelő) beállítása 

A fürdőszobai ventilátor higrosztáttal – páraérzékelővel van felszerelve. Ennek köszönhetően egyszerűen beállíthatja a készülék automatikus bekapcsolásának paramétereit, 60-90% relatív páratartalom közötti értéket. A páraérzékelő érzékeli a helyiség relatív páratartalmát, és a beállított értéket elérve bekapcsolja a fürdőszobai ventilátort, amely az időzítőn beállított ideig fog működni. A kiválasztott időkorlát leteltével a ventilátor kikapcsol. Ha a páratartalom továbbra is magas, a folyamat megismétlődik. 

Szellőztetés 3 méteres távolságig

Annak ellenére, hogy a 12 V-os Dalap 125 BFZW 12 időzítővel ellátott fürdőszobai ventilátor minőségi motorral rendelkezik, rövidebb légcsatornákhoz tervezték. Az ideális funkció biztosítása érdekében a készüléket legfeljebb 3 méter hosszú csőszakaszra ajánlott. 

Fenolkibocsátás nélkül működik 

Az egészség mindannyiunk számára fontos, ezért a Dalap 125 BFZW 12 fürdőszobai ventilátor FENOLSTOP® technológiával készül. Ennek a technológiának köszönhetően biztos lehet benne, hogy a légelvezetés során nem kerülnek műanyagokból származó fenolok a levegőbe. A levegőcsere maximális komfortosság és az egészséges környezet megóvása mellett történik. 

Tartozékok funkciónöveléséhez 

Visszacsapó szelep, amely megakadályozza a nem kívánt szagok és az elszívott levegő visszaáramlását a helyiségbe. 
Transzformátor, amely biztosítja a 230V-os feszültség átalakítását a szükséges 12V-ra. 

Beüzemelés 

Nehézségi fokozat: villamosmérnöki szakértelmet igényel 
Szükséges eszközök: kis lapos csavarhúzó 
Szükséges idő: 15 perc 

A ventilátor működéséhez transzformátor (nem tartozéka a csomagnak) megléte is szükségeltetik, amely biztosítja a 230V-os feszültség átalakítását a szükséges 12V-ra. 

  1. A telepítés megkezdése előtt csatlakoztassa a transzformátort az elektromos hálózatra, majd csatlakoztassa hozzá a ventilátort. 
  2. Távolítsa el a ventilátor előlapját, és szerelje szét a középső fedelet, amely alatt helyezkedik el a 3 szabad pólusú elektronikus egység.
  3. Az „L” jelzésű pólus = állandó fázis, az „LT” jelzésű pólus = szakaszos, az „N” jelzésű pólus = semleges.
  4. A 3 sz. ábra a helyes csatlakoztatási mód vázlatát mutatja és minden egyes ventilátor csomagolásának részét képezi.

Ha nehézséget okoz az időzítővel rendelkező ventilátor üzembehelyezése a fürdőszobában, vagy a toaletten, forduljon szakemberhez.
 
Ha ennek ellenére, saját felelősségére szeretné üzembe helyezni a ventilátort, javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el az időzítővel rendelkező ventilátor üzembehelyezésére vonatkozó utasításokat.

Letöltés

Kellékek

14 hasonló termék: