+36 30 753 8599

megjelenítése / elrejtése menü

Csendes fürdőszobai ventilátor időzítővel, páraérzékelővel és műanyag visszacsapó szeleppel Ø 100 mm

41412

4250622616660

4 db

24 660 HUF

19 417 HUF Áfa nélkül

Adatlap

Légszállítás 90 m³/h
Statikus nyomás 48 Pa
Teljesítmény 8,4 W
Fordulat 2100 ford/perc
Áramerősség 0,04 A
Zajszint 25 dB/3 m
Védettség IP 25
Feszültség 230 V
Frenkevcia 50 Hz
Maximális hőmérséklet 45 °C
Átmérő 100 mm
Súly 500 g
Méretek Lásd a képen
Szín Fehér
Alapanyag Műanyag
Telepítés mennyezetre és falra
Golyóscsapágy IGEN
Élettartam 40 000 óra
Tanusítvány jel CE
Tűzállóság Nincs
Használat Beltéri
FENOLSTOP® Igen
Gyártó Dalap
Időzítővel Igen
Páraérzékelővel Igen
Húzókapcsolóval Nem
Mozgás érzékelővel Nem
Emelt teljesítménnyel Nem
Alacsony zajszinttel Igen

Maximalizálja a szellőztetés komfortosságát a Dalap 100 NOMIA ZW innovatív, csendes fürdőszobai ventilátor segítségével. A speciálisan kialakított aerodinamikai profilnak köszönhetően nagyon alacsony zajszintet 25 dB(A) garantál, amely olyan, mint a levelek lágy suhogása a tavaszi szélben. A ventilátor működését szinte alig fogja meghallani, ha pihen a fürdőszobában, vagy vacsorázik a családdal, illetve a munkára összpontosít. 

A ventilátor időzítővel, visszacsapó szeleppel és páraérzékelővel (higrosztáttal) van felszerelve, és legfeljebb 3 méter hosszú szellőzőcsatornákba telepíthető.

A Dalap 100 NOMIA ZW csendes fürdőszobai ventilátor előnyei:

 • időzítő, amely 45 másodperc és 45 perc közötti beállítást tesz lehetővé
 • páraérzékelő 60 – 100 % közötti relatív páratartalom
 • közvetlenül a ventilátoron beépített műanyag visszacsapó szelep
 • nagy teljesítmény, alacsony zajszint és energiafogyasztás mellett
 • golyós csapágyazású motor, amelynek élettartama akár 40 000 óra
 • a burkolat és a járókerék rendkívül ellenálló UV álló műanyagból készült
 • modern és letisztult formatervezés
 • kompatibilis az általunk forgalmazott csővezetékekkel és karimával rendelkező szellőzőrácsokkal

Mutatós formatervezés

A Dalap 100 NOMIA ZW fürdőszobai ventilátor fehér színű előlapja logó- és feliratmentes. A tartós UV-álló műanyagból készült burkolat és járókerék még maximális teljesítmény mellett sem veszíti el eredeti megjelenését, ennek köszönhetően illik bármely fürdőszobába és konyhába.  

 

Oldalfalra és mennyezetre egyaránt telepíthető 

A ventilátor energiatakarékos és csendes, golyós csapágyazású motorral van felszerelve. Ennek köszönhetően maximális teljesítményt és funkcionalitást ér el, klasszikus, oldalfalra, vagy mennyezetre történő telepítéskor egyaránt.

Páraelvezetés legfeljebb 3 méter hosszú csővezetékbe

A Dalap 100 NOMIA ZW fürdőszobai ventilátor kizárólag olyan helyiségek szellőztetésére alkalmas, ahol a szellőzőcsatorna hossza nem haladja meg a 3 métert, valamint közvetlenül a falon keresztül történő szellőztetésre. Hosszabb távolságokhoz válasszon ventilátort >>kategóriából.

Műanyag visszacsapó szelep

A Dalap 100 NOMIA ZW alacsony zajszintű fürdőszobai ventilátor speciálisan kialakított műanyag visszacsapó szeleppel van felszerelve, amely megakadályozza a levegő visszaáramlását. A visszacsapó szelep a ventilátor szerves részét képezi, a karimájához van rögzítve.

Fenolmentes tiszta levegő

Az egészség mindannyiunk számára fontos, ezért a Dalap 100 NOMIA ZW fürdőszobai ventilátor FENOLSTOP® technológiával készül. Ennek a technológiának köszönhetően biztos lehet benne, hogy a légelvezetés során nem kerülnek műanyagokból származó fenolok a levegőbe. A levegőcsere maximális komfortosság és az egészséges környezet megóvása mellett történik.

Időzítő a késleltetett be- és kikapcsolás vezérlésére

Az időzítő segítségével beállíthatja a ventilátor késleltetett kikapcsolását 45 másodperc és 45 perc közötti időkorlátra – ez a vezérlőegységen található forgókapcsoló segítségével állítható be. A beállításához egy kis csavarhúzóra van szükség, melynek segítségével a ventilátor vezérlőegységén elhelyezett forgókapcsoló balra, vagy jobbra történő elfordításával állítható be. A beállítást körültekintően és érzéssel végezzük, mert a durva manipuláció során fennál a vezérlőgomb károsodásának veszélye.

Megfelelő beállítás esetén a ventilátor késleltetett indítási módban is működhet, azaz a ventilátor csak egy bizonyos idő után kapcsol be. Ha ezen időintervallumon belül kikapcsolja az áramellátást, a ventilátor nem indul el.

A páraérzékelő (higrosztát) beállítása

A fürdőszobai ventilátor higrosztáttal van felszerelve, amelyen beállíthatja, hogy a készülék milyen páratartalom (60 – 100 % relatív páratartalom közötti érték) kapcsoljon be. A ventilátor belső részében elhelyezett időzítőn beállíthatja a működés időkorlátját. 

A higrosztát érzékeli a helyiség relatív páratartalmát, és a beállított értéket elérve bekapcsolja a fürdőszobai ventilátort, amely az időzítőn beállított ideig fog működni. A kiválasztott időkorlát leteltével a ventilátor kikapcsol. Ha a páratartalom továbbra is magas, a folyamat megismétlődik.

A ventilátor funkciónövelő kiegészítőkkel is bővíthető

Vezérlőegység, amely számos hasznos funkcióval (pl. mozgásérzékelő) bővíti a ventilátor funkcióját.

Beüzemelés

Nehézségi fokozat: villamosmérnöki szakértelmet igényel
Szükséges eszközök: kis lapos- és csillagcsavarhúzó
Szükséges idő: 15 perc

 1. Távolítsa el a ventilátor előlapját, és szerelje szét a középső fedelet, amely alatt helyezkedik el a 3 szabad pólusú elektronikus egység.
 2. Az „L” jelzésű pólus = állandó fázis, az „LT” jelzésű pólus = szakaszos, az „N” jelzésű pólus = semleges.
 3. A 3 sz. ábra a helyes csatlakoztatási mód vázlatát mutatja és minden egyes ventilátor csomagolásának részét képezi.

A ventilátort közvetlenül a falon keresztül telepíthető a szellőző aknába vagy a kerek szellőzőcsatornába. Hosszabb szellőző rendszerek esetén belső csatlakozóra és PVC ragasztószalagra van szükség a csövek csatlakoztatásához.

Az időzítő előprogramozható specifikus beállításait a tanácsadónkban találja.

Letöltés

Kellékek

7 hasonló termék: