+36 30 753 8599

megjelenítése / elrejtése menü

Fürdőszobai ventilátor Ø 100 mm automata zsaluval és időzítővel, 12V-os kivitelben

41105

4250622614000

3 db

20 865 HUF

16 429 HUF Áfa nélkül

Adatlap

Légszállítás 86 m³/h
Statikus nyomás 32 Pa
Teljesítmény 18 W
Fordulat 2200 ford/perc
Áramerősség 1,5 A
Zajszint 33 dB/3m
Védettség IP24
Feszültség 12 V
Frenkevcia 50 Hz
Maximális hőmérséklet +1 °C és + 40 °C
Átmérő 100 mm
Súly 650 g
Méretek Lásd a képen
Szín Fehér
Alapanyag Műanyag
Telepítés falra
Csapágyazás Síkcsapágyazás
Élettartam 5 000 óra
Tanusítvány jel CE
Tűzállóság Nincs
Használat Beltéri
FENOLSTOP® Igen
Gyártó Dalap
Időzítővel Igen
Páraérzékelővel Nem
Húzókapcsolóval Nem
Mozgás érzékelővel Nem
Emelt teljesítménnyel Nem
Alacsony zajszinttel Igen

A 12V-os Dalap 100 LVZ 12 fürdőszobai ventilátor 12 voltos tápellátását egy transzformátor látja el, amely biztonságos működést biztosít olyan helyiségekben, ahol fennál a vízzel való érintkezés veszélye. Tökéletesen megállja a helyét a fürdőkád vagy a mosdó felett, illetve a zuhanykabinban is (az ún. „1”-es zónában). A nedvesség elvezetését az automata zsalu teszi komfortosabbá, amely a visszacsapó szelep funkcióját tölti be, valamint a 2-20 perc közötti időkorlát beállítását biztosító időzítő. A ventilátor legfeljebb 2,5 méter hosszú szellőzőcsatornákba telepíthető. 

A ventilátor működéséhez transzformátor alkalmazása is szükségeltetik, amely biztosítja a 230V-os feszültség átalakítását a szükséges 12V-ra. A transzformátor nem tartozéka a csomagnak.

A 12V-os Dalap 100 LVZ fürdőszobai ventilátor előnyei:

  • biztonságos üzemelés nagyon nedves környezetben is – nem áll fen az áramütés veszélye
  • időzítő – 2 és 30 perc közötti beállítással
  • beépített automata zsalu, amely a visszacsapó szelep funkcióját tölti be
  • ellenálló képesség és hosszú élettartam
  • logó- és feliratmentes letisztult formatervezés
  • egyszerű telepítés és csatlakoztatás az elektromos hálózatra
  • kompatibilis minden általunk forgalmazott csővezetékkel és karimával ellátott szellőzőrácsokkal

Praktikus formatervezés

A 12V-os Dalap 100 LVZ 12 fürdőszobai ventilátor elülső oldalán fehér színű, logó- és feliratmentes automata zsaluval van felszerelve. Ennek köszönhetően illik minden olyan fürdőszobába, vagy toalettre, ahol a működőképesség mellett a letisztult formatervezés is elvárás. 

Oldalfalra és mennyezetre egyaránt telepíthető

A ventilátor oldalfalra és mennyezetre egyaránt telepíthető – mindkét pozícióban képes megbirkózni a nedvességgel. Nem okoz csalódást, ha na zuhanyfülke fölötti mennyezetre, vagy a fürdőkád melletti oldalfalra szereli fel.

Legfeljebb 2,5 méter hosszú szellőztetéshez

Ez a típusú ventilátor a rövidebb szellőzőrendszerekben fejti ki javarészt minden előnyét. A ventilátor tökéletesen működik közvetlenül a falon keresztül történő szellőztetés esetén is.

Visszacsapó szelep nélkül, automata zsaluval

A Dalap 100 LVZ 12 ventilátor automata zsaluval van felszerelve, amely megakadályozza a már elvezetett levegő visszaáramlását. A ventilátor bekapcsolása után 30 másodperccel a zsalu automatikusan kinyílik. A ventilátor kikapcsolásával egyidejűleg a zsalu bezáródik. A zsalu a visszacsapó szelep szerepét tölti be, így annak telepítésére a csővezetékbe már nincs szükség. 

Fenolmentes tiszta levegő

Az egészség mindannyiunk számára fontos, ezért a Dalap 100 LVZ 12 fürdőszobai ventilátor FENOLSTOP® technológiával készül. Ennek a technológiának köszönhetően biztos lehet benne, hogy a légelvezetés során nem kerülnek műanyagokból származó fenolok a levegőbe. A levegőcsere maximális komfortosság és az egészséges környezet megóvása mellett történik.

Időzítő vezérlése 

A ventilátor időzítője lehetővé teszi a késletetett kikapcsolás idejének 2-30 perc közötti beállítását. Az időzítő beállításához egy kis csavarhúzóra van szükség, melynek segítségével a ventilátor vezérlőegységén elhelyezett forgókapcsoló elfordításával állítható be a megfelelő időkorlát. A beállítást körültekintően végezzük, a durva manipuláció során fennál a vezérlőgomb károsodásának veszélye. 

Beüzemelés

Nehézségi fokozat: villamosmérnöki szakértelmet igényel
Szükséges eszközök: kis lapos csavarhúzó
Szükséges idő: 15 perc

  1. Távolítsa el a ventilátor előlapját, és szerelje szét a középső fedelet, amely alatt helyezkedik el a 3 szabad pólusú elektronikus egység.
  2. Az „L” jelzésű pólus = állandó fázis, az „LT” jelzésű pólus = szakaszos, az „N” jelzésű pólus = semleges.
  3. A 3 sz. ábra a helyes csatlakoztatási mód vázlatát mutatja és minden egyes ventilátor csomagolásának részét képezi.

Ha nehézséget okoz az időzítővel rendelkező ventilátor üzembehelyezése a fürdőszobában, vagy a toaletten, forduljon szakemberhez.

Ha ennek ellenére, saját felelősségére szeretné üzembe helyezni a ventilátort, javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el az időzítővel rendelkező ventilátor üzembehelyezésére vonatkozó utasításokat.

Vigyázat 

Dalap 100 LVZ 12V-os ventilátor, csak váltóáramról üzemeltethető (AC). A ventilátor nem alkalmas egyenáramú működésre (DC). 

Letöltés

Kellékek

12 hasonló termék: