GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ugrás a rendelésekhez
Ugrás a reklamációhoz
Ugrás a garanciához
Ugrás az egyéb témákra
Ugrás az otthoni ventilátorokhoz
Ugrás az ipari ventilátorokhoz
Ugrás a mennyezeti ventilátorokhoz

Rendelés:

Szeretnék Önöknél vásárolni, de nem akarok regisztrálni. Lehet regisztráció nélkül is vásárolni?

Igen, internetes áruházunkban nem szükséges rendelésnél bejelentkezni. Elég kitölteni a szükséges adatokat (név, cím, telefonszám, e-mail) a kosárban és leadni a rendelést.
 

Ha ma megrendelem a terméket, mikorra érkezik meg?

Ha 12:00-ig adja le a rendelését, akkor a rákövetkező munkanapon szállítja Önnek a csomagot a GLS futárszolgálat.
 

Mikor lesz a termék raktáron?

Amennyiben a termék nem elérhető a központi raktárunkban, akkor akár egy hónapig is eltarhat. Mindenesetre a legjobb, ha telefonon vagy e-mailben érdeklődik a termékekről.
 

Leadtam a rendelést, és a fizetéshez szükséges adatokra várok (átutalással)

Ha hétvégén adta le a rendelést, akkor az adatok a következő munkanapon várhatóak. Amennyiben hétköznap rendel, akkor az adatok legkésőbb 1 óra múlva érkeznek elektronikus postafiókjába.
 

Hogyan tudok fizetni az áruért?

Átutalással előre tud fizetni a termékekért, és elküldjük amint a pénz megérkezett a számlánkra, ill. utánvéttel a csomag átvételénél a futárnak.
 


 

Reklamációk: 

Mit tegyek reklamáció esetén?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az oldalon feltüntetett e-mail címen, ill. telefonon, és ott tájékoztatják a további teendőkről. További információkat ITT talál.
 


 

Garancia: 

Van megfelelőségi nyilatkozatuk a termékhez?

Természetesen, érvényes nyilatkozatokat kérésre küldünk Önnek.
 

Milyen minőségűek a termékeik?

A termékeink minősége hasonló a német konkurenciához, a meghibásodások százaléka kb. 1-2%.
 


 

Egyéb: 

Érdekelne egy termék, amit nem találtam az Önök kínálatában, de a gyártónál igen.

Küldje el e-mailben a kívánt terméket, ahol fel vannak tüntetve a szükséges paraméterek, esetlegesen a termék gyártási neve. Mi utánnanézünk a terméknek, és felvesszük Önnel a kapcsolatot.
 

Van a kínálatukban a szabványostól kisebb méretű szellőzőrács is?

Igen, választékunkban találhatóak rácsok egészen 50 mm átmérőtől.
 


 

Otthoni ventilátorok: 

Egy megadott átmérőjű (100, 125, 150mm) ventilátort rá lehet csatlakoztatni az azonos átmérőjű csővezetékre, vagy szükséges hozzá valamilyen toldóidom?

Mindegyik otthoni ventilátort rá lehet csatlakoztatni az azonos átmérőjű csővezetékre, bármilyen toldó nélkül. A ventilátort egyszerűen belehelyezzük a csővezetékbe.
 

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy működik a páraérzékelő a ventilátoron?

A szabályozót állítsa nagyjából középre, és kezdjen el meleg levegőt lélegezni a szenzorra. Hozzávetőlegesen 20 másodperc múlva a ventilátornak be kéne kapcsolnia. Ha ez nem történik meg, akkor az érzékelő elromlott.
 

Használhatok klasszikus fürdőszobai ventilátort 100 mm átmérővel a fürdőszoba kiszellőztetésére, ahol hosszabb a csővezeték, mint 6 méter?

Természetesen lehetséges, de ez a szellőztetés sajnos hatástalan lesz, mivel a hasonló ventilátorok 3 méter felett hatásukat vesztik. Ilyen, vagy nagyobb hosszra ajánlatos a csőventilátorok használata, ugyanis azoknak hatásfoka rendkívül nagy a hosszabb csővezetékekben is.
 


 

Ipari ventilátorok: 

Ha 150 mm átmérőjű forgó kéményfejet szeretnék a kéményre telepíteni, melynek magassága kb. 6 méter, és kicsi a huzása, akkor jobban fog működni, amikor fűteni fogok?

Igen, ezek a huzatfokozók a teljes szélcsendben is jól működnek, mivel a meleg felfele áramló levegő is hajtja. Szeles időben pedig remekül funkcionál. Fontos, hogy a használata előtt mérje meg a kiérkező hőmérsékletet, mivel a kéményfejek csak 150 °C-ig ellenállóak, az felett pedig véglegesen megkárosodhat a termék.

 


 

Mennyezeti ventilátorok: 

Lehetséges a mennyezeti ventilátort az álmennyezetbe telepíteni?

Sajnos nem lehetséges, mivel ezek a ventilátorok eléggé nehezek, továbbá bekapcsolt állapotban vibárlnak. Az egyetlen megoldás, hogy a ventilátort, biztos pontra, az eredeti mennyezetre, gerendára telepíti.Felszereltem a mennyezeti ventilátort, és bekapcsolásánal nagyon vibrál és veszélyesen inog.

Először is ellenőrizze le a rögzítő rendszerét. A felfogatását, a csavarokat, a ventilátor rúdját. Ha ennek ellenére is továbbra fennmarad a probléma, kérjük, hogy keressen fel minket. A legjobb megoldás egy videó elküldése, ami szerint meg tudjuk állapítani a hiba forrását. Ha a ventilátor körkörösen mozog, akkor az enyhe vibráció normális.

 

Lehetséges a mennyezeti ventilátort a régi csillár vezetékeire bekötni?

Igen, természetesen lehetséges a már meglévő vezetékek segítségével áram alá helyezni.
 

Lehetséges távvezérlővel vezérelni az összes Westinghouse ventilátort, annak ellenére is, hogy eredetileg lánc vagy fali vezérlése van?

Igen, minden távvezérlőt fogadó egységgel árusítunk, melyet egyszerűen belehelyez a ventilátora felfogatásánal lévő előre elkészített helyre. Ha a ventilátor eredetileg láncvezérelt, akkor a távvezérlő bekötése után a láncok funkciójukat vesztik, tehát átmenetileg kikapcsolnak. Ha a ventilátor fali vezérlőt tartalmaz, akkor a távvezérlő bekötésével semmit sem érünk el.
 

Több mennyezeti ventilátorom van felszerelve, és mindegyiket szeretném távvezérlővel irányítani. Csak 1 darabra lesz szükségem, vagy mindhez külön kell vásárolnom? Továbbá hogy fognak reagálni a vezérlésre?

Ha mindet egy vezérlővel kívánja vezérelni, akkor az infravörös az Önnek legmegfelelőbb, mivel az a hatókörben lévő összes ventilátort vezérli. A rádióhullámos vezérlőn ill. fogadó egységén 10 fajta kombinációt lehet beállítani. Ez azt jelenti, hogy be tud állítani bizonyos csoportokat, melyeket egyszerre vezérel.
Továbbá minden ventilátorhoz külön szükséges távvezérlőt vásárolni, mivel a fogadó egységet (szürke doboz) szükésges beépíteni az összes ventilátorba.